7 Nisan 2013 Pazar

Kepler Yerçekimi Bükme Starlight Algılar


NASA'nın Kepler uzay teleskopu onun arkadaşı yıldızın ışığı bükme ölü bir yıldızın etkisi tanıklık etti. Elde edilen bulgular bu olayın ilk tespitleri arasındadır - Einstein'ın görelilik genel teorisi sonucu - ikili veya çift, yıldız sistemlerinde.
Bir beyaz cüce adı verilen ölü yıldız, bizim güneş gibi bir yıldız olmak için kullanılan ne yanmış çekirdeğidir. Bu ortağı, küçük bir "kırmızı cüce" ​​yıldız ile bir yörüngedeki dans kilitlenir. Küçük beyaz cüce kırmızı cüce daha fiziksel olarak daha küçük olsa da, daha büyük bir sayı.
"Bu beyaz cüce Dünya büyüklüğünde ama güneşin kütlesi," Teknoloji, Pasadena California Institute of Phil Muirhead Astrophysical Journal 20 Nisan yayınlanacak bulgular yazarı yol, dedi. "Bu kırmızı cüce, fiziksel boyut olarak büyük olsa da, beyaz cüce etrafında dönen, böylece ağır değil."
Kepler'in birincil iş yörüngedeki gezegenlerin arayışı içinde yıldız tarama etmektir. Gezegenlerin geçmek gibi, Kepler hassas dedektörleri görebilirsiniz küçük miktarlarda, tarafından yıldız ışığı engeller.
"Bu teknik, 3000 kilometre uzakta bir ampul New York Los Angeles kabaca mesafe pire tespit eşdeğerdir," de Caltech'ten Avi Shporer, çalışmanın yazarlarından, dedi.
Muirhead ve arkadaşları düzenli olarak aramak ve M cüceler olarak bilinen küçük yıldız, kırmızı cüceler, etrafında gezegenlerin onaylamak için kamu Kepler verileri kullanır. Bu yıldızlar bizim sarı güneş daha serin ve daha kırmızı olan.Ekibi ilk KOI-256 adlı bir hedef için Kepler verilere bakıldığında, onlar kırmızı cüce örten büyük bir gaz devi gezegen bakarak sanıyordum.
"Biz yıldızdan gelen ışığı büyük dips olduğu ortaya çıktı ne gördüm, ve önünden geçen, dev gezegenden Jüpiter'in yaklaşık büyüklüğündeydi şüpheli," Muirhead dedi.
Yıldız sistemi hakkında daha fazla bilgi için, Muirhead ve arkadaşları San Diego yakınlarındaki Palomar Gözlemevi Hale Teleskobu döndü. Radyal hız adı verilen bir teknik kullanarak, kırmızı cüce bir dönen top gibi etrafında wobbling olduğunu keşfetti. Yalpalama bir gezegenin römorkör neden olduğu çok büyük oldu. Onlar yerine önünde bir gaz devi geçen daha, kırmızı cüce arkasında geçen büyük bir beyaz cüce bakarak biliyordu zaman budur.
Ekip ayrıca Galaxy Evolution Explorer (GALEX), şimdi Pasadena Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü tarafından işletilen bir NASA uzay teleskopu tarafından çekilen KOI-256 ultraviyole ölçümleri dahil. Cornell Üniversitesi, Ithaca, NY liderliğindeki GALEX gözlemler, görüş Kepler alanı, sistemlerde gezegenler için potansiyel habitability bir göstergesi tüm yıldızlarda ultraviyole aktivitesini ölçmek için devam eden bir programın parçasıdır. Bu veriler kırmızı cüce daha büyük beyaz cücenin yörüngesinde tarafından "ip-up" olmak ile tutarlı, çok aktif ortaya çıkardı.
Astronomlar daha sonra Kepler verileri geri gitti ve gördüklerini tarafından şaşırdık. Beyaz cüce kendi yıldızının önünden geçti zaman, yerçekimi ışığı eğmek ve ölçülebilir etkileri aydınlatmak için neden oldu.
"Sadece Kepler bu küçük, küçük etkisi tespit olabilir," Doug Hudgins, NASA Genel Merkezi, Washington Kepler programının bilim adamı söyledi. "Ama bu algılama ile, bir ücra yıldız sisteminde oynayan Einstein'ın görelilik genel teorisi tanıklık ediyoruz."
Einstein'ın görelilik genel teorisi sonuçlarından biri de ağırlık virajlı hafiftir. Gökbilimciler düzenli olarak galaksi ve ötesinde genellikle yerçekimi mercek adı verilen bu olgu, gözlemlemek. Örneğin, uzak bir galaksiden ışık önünde madde tarafından bükülmüş ve büyütülebilir. Bu karanlık madde ve karanlık enerji, evrenin iki gizemli maddeler hakkında yeni bilgiler ortaya koymaktadır.
Yerçekimi mercek da serbest gezegenler için yeni gezegenler ve av keşfetmek için kullanılmıştır.
Yeni Kepler çalışmada, bilim adamları beyaz cüce kütlesi belirlemek için yerçekimi mercek kullanılır. Onlar edinilmiş tüm bilgileri ile birlikte birleştirerek, bilim adamları da doğru kırmızı cüce kütlesi ve her iki yıldızlı fiziksel boyutları ölçmek başardık. Kepler'in veri ve Einstein'ın görelilik kuramının çift yıldızlar gelişmeye nasıl daha iyi anlaşılmasına yol açmıştır.
Avi Shporer, Juliette Becker, Jonathan J. Swift, Sasha Hinkley, J. Sebastian Pineda, Michael Alt, Christoph Baranec, Reed Riddle, Shriharsh P. Tendulkar, Khanh Bui, Richard; diğer yazarlar California, Berkeley Üniversitesi'nden Andrew Vanderburg dahil Caltech'ten Dekany ve John Asher Johnson; James P. Lloyd ve Cornell Üniversitesi Jim Fuller, Pennsylvania Eyalet Üniversitesi, University Park Ming Zhao, Hawaii, Hilo Üniversitesi Andrew W. Howard, için Max Planck Enstitüsü Kaspar von Braun Astronomi, Almanya, Yale Üniversitesi, New Haven, Conn bir Tabetha S. Boyacıyan, Toronto, Kanada Üniversitesi Nicholas Kanunu; BİR Ramaprakash, Mahesh Burse, Pravin Chordia, Hillol Das ve Astronomi için Üniversitelerarası Merkezi Sujit Punnadi ve Astrofizik, Hindistan.
NASA Ames Kepler zemin sistem geliştirme, misyon işlemleri ve bilim veri analizi yönetir. Pasadena, Kaliforniya, NASA'nın Jet Propulsion Laboratory Kepler misyonu geliştirme başardı. Top Havacılık ve Boulder, Colo yılında Technologies Corp, Kepler uçuş sistemi geliştirdi ve Boulder Colorado Üniversitesi'nde Atmosfer ve Uzay Fizik Laboratuvarı'nda JPL ile görev operasyonları destekler. Uzay Teleskopu Bilim Baltimore arşivleri, hosts Enstitüsü ve Kepler bilim verileri dağıtır. Kepler NASA'nın 10. Discovery Misyon ve ajansın genel merkezinde NASA'nın Bilim Misyon Müdürlüğü tarafından finanse edilmektedir. JPL Caltech bir bölümüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder