10 Nisan 2013 Çarşamba

Belediye üst geçit konusunda faka bastı!



10 Nisan 2013 Çarşamba 09:00

Belediye üst geçit konusunda faka bastı!

Aydın Belediyesi’nin Anıtlar Kurulu’ndan izin almadan başlattığı Denizli karayolu üzerindeki alışveriş merkezi önündeki üst geçit için Anıtlar Kurulu’nun durdurma kararını tebliğ ettiği ortaya çıktı.
AYDINPOST ÖZEL-AYDINPOST’un 25 Mart’ta manşetten duyurduğu “Burası Patagonya mı?” haberinde açıkladığımız Aydın Belediyesi’nin Anıtlar Kurulu’ndan izin almadan başlattığı Denizli karayolu üzerindeki alışveriş merkezi önündeki üst geçit için Anıtlar Kurulu’nun durdurma kararını tebliğ ettiği ortaya çıktı.

Aydın Belediyesi’nin 'yaptım oldu' mantığıyla hareket ederek Anıtlar Kurulu’ndan izin almadan başladığı üst geçit inşaatı günlerce kamuoyunun da dikkatini çekmişti.

İNŞAAT BİTİME YAKLAŞTI, BAŞVURU YAPILDI
Üst geçit inşaatının bitimine yaklaşıldığında kurula 11 Mart 2013 tarihinde dilekçe verdiği öğrenilen Aydın Belediyesi’ne Anıtlar Kurulu, inşaatı durdurun uyarısında bulundu.

İNŞAAT KORUMA ALANI İÇİNDE KALIYOR!
Tescilli tapuda 2474 ada 5 parsel numaralı taşınmaz, 23.10.2009 tarih ve 2381 sayılı kararı ile 1/2000 ölçekli harita üçerinde koruma alanı içinde yer aldığı kurulun kararında da açıklandı.

Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Aydın Belediyesi’ne tebliğ ettiği kararda şu ifadelere yer verdi:

“Aydın ili, Merkez ilçesi, Orta Mahalle ve Ata mahallesi sınırında, Denizli Bulvarı üzerinde tapunun 6258 ada, 15 parsel numarasında kayıtlı taşınmaz ile 2474 ada, 5 parsel numarasında kayıtlı tescilli taşınmaz bulunan ve Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 23.10.2009 tarih ve 2381 sayılı kararı ile uygun bulunan ekli 1/2000 ölçekli harita üzerinde işaretlendiği şekilde koruma alanı sınırı içerisinde kalan alanda üst geçide ilişkin yapılmakta olan uygulamaların durdurulmasına, üst geçitle ilgili uygulamalara ilişkin hazırlanacak projenin uygulama imar planı değişikliği ile birlikte Kurulumuza iletilmesi gerektiğine karar verildi”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK MI?
Anıtlar Kurulu, izinsiz yapılan uygulamalarda aynı zamanda savcılığa suç duyurusunda da bulunabiliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Anıtlar Kurul Müdürü Mehmet Yılmaz, “Proje değişikliğini Nisan ayı sonuna kadar kurulumuza iletmezlerse belediye hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Üst geçit inşaatının da yıkılmasını talep edeceğiz” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder